Alles voor veel likes op Social Media?

Dit moét je weten over Instagram! Ik ben me kapot geschrokken van een docu die ik laatst zag.

Social Media, we kunnen niet meer zonder. Ook al weten we best dat teveel ervan helemaal niet goed is voor ons.

Als winkel kunnen we er al helemaal niet meer omheen. Sterker nog, social media is eindelijk onze etalage waar we dagelijks op actief zijn. De foto's en de sfeer die we er plaatsten is precies wie we zijn en waar de winkel voor staat. Vol vrolijke inspiratie, nieuwe ideeën en super behulpzaam. Isabel werkt hier 2 dagen per week aan.

Voor ons is het dus belangrijk dat het aantal volgers op instagram en facebook groeit. Dit doen wij door onze onze inspiratie. En we zijn super blij dat dit gestaag lukt. Echt! Bij iedere extra volger maken we een dansje!

Nu zag ik afgelopen 22 november #follow me, een documentaire op NPO 3 te kijken waarin Nicolaas Verheul in de financiële wereld achter Instagram duikt. Als je dit nog niet gezien hebt moét je dit echt doen!

Ik was in schok. Werkelijk waar! Ik snap beste dat je op social media je mooiste foto's plaatst, maar dit... Hoe naïef ben/was ik eigenlijk?

Ik hoorde dat je voor maar 35 euro 10.000 likes kunt kopen! En dat zelfs ouders hun kinderen dat cadeau doen voor hun verjaardag. De likes die je krijgt komen van jonge mensen die in India, Rusland of Polen wonen en er hun brood mee verdienen.

Hoe nep is het eigenlijk allemaal, bah!

Het aantal volgers dat je hebt, zegt dus eigenlijk helemaal niks, of misschien juist wel... Als je ontzettend veel volgens hebt werkt dat eigenlijk dus negatief voor je.

Nou, ik kan je verzekeren, wij zullen zoiets echt never ever doen! Wij werken gewoon hard en vooral eerlijk voor onze volgers.

Heb jij de documentaire toevallig ook gezien? Wat vond jij ervan? Ik ben erg benieuwd!

Volg jij ons al op Facebook of Instagram?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven