Help je mee mondkapjes naaien?

HELP JE MEE?
Een vriendin van me is verloskundige en werkt bij Verloskundige praktijk de Ooievaar in Breda. We hebben de vraag gekregen of we mondkapjes voor ze kunnen naaien. Waarschijnlijk is het niet alleen voor hun, maar volgen snel andere doelen. Dit lukt ons niet alleen.


Daarom de vraag of je mee wil helpen om stoffen mondkapjes te naaien die toch nog bescherming bieden voor deze groep zorgverleners. Maak ze volgens het patroon in de link en geef ze bij ons af in de winkel, in de brievenbus, of in de grote postbak bij onze voordeur.
Met elk mondkapje zijn we super blij! Het is heel tof als je dit bericht wil delen!

Hier vind je het patroon.

Onwijs bedankt alvast!

Ondertussen zijn deze mondkapjes bij het Verloskundige centrum niet meer nodig. Maar hebben we ze voor ons zelf nodig. Voor in het openbaar vervoer zeker! De pakketten die 7,95 kosten zijn voor dit patroon gemaakt. Je kunt uit 1 pakket 4 mondkapjes maken. Deze sluiten met biaisband achter op het hoofd. Hier staan ze allemaal op een rijtje.

De andere pakketten die je daar ziet staan, die van 2,95 zijn voor het patroon met elastiek dat je hier vind. Met 1 pakket maak je 1 mondkapje.

6 gedachten over “Help je mee mondkapjes naaien?”

 1. Zou graag mee willen helpen, maar woon niet helemaal om de hoek. Als je voor mij ’n pakket kan samen stellen voor 10 kapjes wat zouden ong de kosten zijn. Dan hoef ik maar 1 keer te rijden om ze af tegeven bij jullie als ik ze af heb.

 2. Pingback: Maatschappelijke initiatieven - Wij Werken Thuis

 3. Hoi Esther,
  Ik zie dat het mondkapje op de foto hier anders is gemaakt dan die van het patroon. Strikband is doorgestikt en zijkanten zijn ook afgewerkt met een bandje. Klopt dat? Lijkt me namelijk nog sneller? (Ben ik wel van;) Zit in deze ook nog een pocket voor de filter? Of zijn ze volledig doorgestikt?

  Groet,
  Saskia

  1. Hoi Saskia, Ja klopt. Ik ben ook van het snelle ;).
   Aan de bovenkant zit een opening, zodat je er het filter in kunt schuiven.
   Fijn weekend!
   Groetjes Ester

 4. Pingback: Mondkapje met elastiek - bonita-loka.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven