WoolAddicts van LangYarns, zo mooi!

 Kennen jullie de nieuwe lijn van Lang Yarns al? Ze noemen het Wool Addicts en wij begrijpen helemaal waarom. Als je de kleurcombinaties ziet en deze prachtige garens voelt dan ben je…..inderdaad… addicted, ofwel verslaafd. Wij zijn in ieder geval al fan. 

Wat is er zo bijzonder aan Wool Addicts?

Wool Addicts is echt een doordacht assortiment. Lang Yarns weet dat veel mensen handwerken, maar dat niet iedereen dezelfde voorkeur heeft voor handwerken. Niet iedereen kan evenveel geduld kan opbrengen, vindt dezelfde kleuren mooi, of heeft genoeg ervaring om een groot project te maken. Toch hebben alle handwerkers een ding gemeen: ze zijn dol op mooie garens.

Dat is precies de lijn van Wool Addicts inhoudt. Zachte bollen wol in bijpassende kleuren die voor veel hippe en moderne patronen te gebruiken zijn en waar je ongelofelijk veel mee kunt variëren. Of je nu ervaren bent of niet. Of je gaat breien of haken. Of je een accessoire gaat maken of een kledingstuk. Ook voor jouw doel kun je met Wool Addicts uit de voeten.

5 elementen staan voor 5 type garens

Elk type wol heeft zijn eigen kenmerken. De kenmerken zijn gekoppeld aan een element. Welk element je ook kiest, je zult merken dat het ook bij jou past. En ja, er zijn echt 5 elementen. Kijk maar:

Vuur | Fire

De draad van een bol ‘Vuur’ is lekker dik voor een stevige wollen accessoire of kledingstuk. De naalddikte is 9 en de samenstelling is 98% wol, 2% polyester. Een bol heeft een looplengte van 75 meter en weegt 100 gram. Bekijk de prachtige kleuren hier.

Lucht | Air

De draden van merinoswol van de bollen ‘Lucht’ zijn om een nylonbasis gesponnen. Daarmee ziet de draad er luchtig en kussentjes-achtig uit. De naalddikte is 5 - 5,5 en de samenstelling is 84% wol, 16% nylon. Een bol heeft een looplengte van 125 meter en weegt 50 gram. Bekijk hier de prachtige kleuren.

Water

De gekrulde draad van een bol ‘Water’ is super zacht en geeft een volumineus uiterlijk zonder dat het heel harig wordt. De naalddikte is 4,5 - 5 en de samenstelling is 100% Alpaca wol. Een bol heeft een looplengte van 140 meter en weegt 50 gram. Bekijk hier de prachtige kleuren.

Aarde | Earth

De prachtige mix waarmee het garen van ‘Aarde’ is gemaakt, zorgt voor een heerlijk zachte aanraking. De naalddikte is 5,5 - 6 en de samenstelling is 50% Alpaca, 35% acryl en 15% wol. Een bol heeft een looplengte van 65 meter en weegt 500 gram. Bekijk hier alle prachtige kleuren.

Liefde | Love

Het garen ‘Liefde’ is kettingdraad die de dunste is van de lijn. Daarmee maak een je een superlicht en heel zacht kledingstuk of accessoire. De naalddikte is 4 en de samenstelling is 92% wol, 8% nylon. Een bol heeft een looplengte van 125 meter en weegt 25 gram. Bekijk hier alle prachtige kleuren

Trendy kleurenpallet en doordachte haak- en breipatronen

Uiteraard zijn de garens van alle elementen in verschillende kleuren te krijgen. Het kleurpalet van Lang Yarns is heel uitgekiend. Het basisassortiment van zwart, wit, grijs- en bruintinten, combineer je elk seizoen de mooiste trendy kleuren. Omdat elke soort wol zijn eigen kleurschakering met zich meebrengt, creëer je met verschillende wolsoorten

De patronen vallen bij jong en oud in de smaak. Doordachte modellen die met zachte garens stijlvol uitvallen, maar met wat dikkere garens juist heel store en trendy. 

Trendkleuren en patronen zijn gebaseerd op 3 werelden

Naast de basiskleuren kies je op dit moment voor de trendkleuren oker, zachtroze en petrol. Elke kleur is gebaseerd op zijn eigen wereld:

  • Oker is de modekleur van nu. Pittig en krachtig. Geel geeft je extra uitstraling en voedt je zelfvertrouwen. Wil je minder opvallen? Kies dan voor een accessoire in deze kleur. Je doet toch mee met de trend!

  • Petrol, blauw en mint. De zee vormde een inspiratiebron. Omdat je zeker niet alleen in de zomer naar de zee gaat, staat een warm vest, wollige sjaal of stoere must je ook prachtig tijdens een wandeling waarbij de zilte wind door je haren waait.

  • Roze, maar dan zoals jij dat wilt. Roze is een prachtige tint die je op veel manieren kunt inzetten. Het kan je vrouwelijkheid benadrukken, maar ook heel krachtig overkomen in een stoere trui met kabels.


In ons atelier staat de overzichtelijke display Wool Addicts van Lang Yarns heel prominent te ‘shinen’. Laat de kwaliteit van de garens en de prachtige kleuren je bij daglicht overtuigen. Kom gerust langs om de zachte bolletjes te voelen. Liever online wol kopen? Je vindt de lijn uiteraard ook in onze webshop.

1 gedachte over “WoolAddicts van LangYarns, zo mooi!”

  1. Ik vind leuk lang yara mohair garen had gekocht maar ben bang dat ie vee haren geeft aan kleding is dat zo want hou niet van die haartjes geeft aan kleding of gaat van zelf weg later

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven