Hi! Ik ben Ester

Als ik iets leuk vind, ga ik er voor de volle 200% voor. Dat zit nu eenmaal in mijn aard. Zo deed ik dat in 1995 ook tijdens mijn droombaan in Jakarta - Indonesië. Ik werkte hard en besteedde heel veel uren in het centrum voor kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Terwijl ik mijn baan geweldig vond, miste ik iets. Het duurde 2 jaar voordat ik er achter kwam waarom ik niet lekker in mijn vel zat, slecht sliep en dus constant moe was en een steeds korter lontje had.

Ik kwam er per toeval achter toen ik naar een feestje een bepaald rokje aan wilde. Ik zag dat er een naadje los zat. Pakte mijn naaimachine tevoorschijn en repareerde het rokje. Terwijl ik daarmee bezig was, besefte ik me dat dit was wat ik gemist had! Even lekker met mijn handen bezig zijn en uit mijn hoofd.

Mijn hoofd lijkt op een popcorn machine die 24/7 aanstaat. Dus om die stroom aan gedachten en ideeën even op pauze te zetten is creatief bezig zijn het mijn handen erg belangrijk voor me.

We hebben in verschillende prachtige landen gewoond; Indonesië, Duitsland, Brazilië, Venezuela en Curaçao. In de 12 jaar dat we weg waren hebben we prachtige ervaringen opgedaan. Ik kreeg geen werkvergunning en tegen de verveling haalde ik mijn naaimachine weer tevoorschijn. Ik naaide van alles voor de slaapkamers van de jongens. 

Iedere keer als ik de kamers binnen kwam, was ik weer trots. Maakte m'n hart een sprongetje van geluk. Ik vond het natuurlijk de gezelligste kamers in het land en het gaf me een geweldig gevoel dat ik dat zelf gemaakt had.

Dit was het begin van Bonita-Loka. Lees hier het bijzondere verhaal achter de naam.  
.

We kozen er bewust voor om weer naar Nederland te verhuizen toen de jongens de middelbare school leeftijd hadden.

Bonita-Loka ging mee, groeide en verhuisde naar een prachtige boerderij schuur. En tussen 2016-2018 had ik meer ballen in de lucht dan ooit tevoren. Kinderen, een man die veel in het buitenland was voor zijn werk en mijn eigen bedrijf. Ik was keihard bezig tegen diezelfde lamp te lopen. Ook dit keer dacht ik dat het na dit grote project wel wat rustiger zou worden...

Nog heel even, dan valt er een bal af en krijg ik meer lucht was een gedachte die ik wekelijks had. Maar een project duurde altijd langer, zat tegen of er stond wel weer iets nieuws te wachten. De tijd vloog voorbij. En voor ik het wist was er alwéér een week voorbij. Door al die ballen hoog te houden had ik het gevoel controle te hebben, maar eigenlijk putte het me uit.

November 2018 lanceerden we de gehaakte tuimelaars. Een jaar lang hebben we getest en gedaan om de perfecte tuimelbal te ontwikkelen. Het is ons gelukt en daar ben ik onwijs trots op! We ontwierpen veel tuimelaar patronen die in juni 2020 gebundeld werden in mijn boek Tuimelaars Haken! Iets wat ik in mijn wildste dromen nooit had verwacht!

In die tijd stopte ik ook met mijn prachtige winkel in de polder. Het was absoluut geen makkelijke beslissing, maar de roep om weer met kinderen te gaan werken werd steeds groter. En dus ging ik een cursus doen tot Holistisch therapeutisch coach voor kind en ouder. En heb ik nu in 2024 drie jaar mijn praktijk. 

Ik leerde nog meer over rust in je hoofd vinden en bundelde al deze informatie, met mijn kennis opgedaan als ergotherapeut en holistisch coach uiteindelijk in de online cursus Bewuste Geluksmomentjes. (lees er hier meer over).

En dat dit een 'hot' topic is, blijkt wel uit de aanvragen van interviews voor mooie bladen en kranten die ik de laatste maanden heb gekregen.

Mindblowing info!

Volgens experts heeft de gemiddelde persoon naar schatting 60.000 – 80.000 gedachten per dag. Dat zijn er ongeveer 2500 – 3300 per uur. Als je dan berekent dat we 8 uur per dag slapen, denken we gemiddeld 50 gedachten per minuut. Van deze gedachten zijn zo’n 90% hetzelfde als de dag ervoor. We zijn dus elke dag bijna hetzelfde aan het denken. Geen wonder dat je hoofd zo vol zit! En dat was de mijne ook, een echte popcornmachine. Gek werd ik ervan!

Door  allerlei cursussen die ik deed en boeken die ik las, kwam ik erachter dat er toch een manier is om die volume knop van dat stemmetje lager te zetten. En die deel ik heel graag met je in de online cursus Bewuste Geluksmomentjes

Nog wat insider info over Ester


  • Ik ben erg dyslectisch waardoor ik niet super goed ben met de fijnere nuances van de taal.
  • 25 jaar van mijn leven heb ik in verschillende landen buiten Nederland gewoond en met andere culturen mogen kennismaken.In Indonesië, Duitsland en Nederland heb ik als kinder-ergotherapeut gewerkt.
  • Ik ben 95% van de tijd vrolijk
  • Ik heb 2 prachtige jongens ('01 & '02) mogen begeleiden bij hun opvoeding. En mag nu van een afstandje meekijken hoe ze in hun eigen pad kiezen.
  • Ik hou heel erg van duiken in helder blauw water.
  • Ik ontdekte (pas) in 2018 dat ik een Hooggevoelige High Sensation Seaker ben.
  • Mijn hersenen gaan soms wat snel, waardoor ik een beetje chaotisch lijk.
  • Je mag me altijd wakker maken voor (vegan) chocolade-ijs.
  • Ik hou van kleur, vrolijkheid en een tikkie nostalgie. Daarom zijn de tuimelaars geïnspireerd op de ouderwetse poëzieplaatjes.
  • I love life on flip-flops!
Scroll naar boven