Gratis naaipatroon cactus-kussen en sleutelhanger

Een bijzondere blog dit keer. We geven je een patroon en uitgebreide beschrijving voor een cactus die niet prikt. Met dit naaipatroon maak je in een handomdraai een kussen in de vorm van een cactus voor op de bank, op je bed of om lekker tegenaan te liggen in je hangmat. Maak je een kleine uitvoering met een lus aan de bovenkant? Dan kun je die als sleutelhanger gebruiken. Ook leuk om cadeau te geven.

Wat heb je nodig?

Dit zet je klaar voor je begint:

  • naaimachine
  • schaar
  • naaigaren
  • naald

Deze materialen heb je nodig voor het kussen:

Deze materialen heb je nodig voor de sleutelhanger:

In 5 stappen maak je het vrolijke cactus kussen

Stap 1

Download het patroon. Je vindt hem in twee delen:

  1. De bovenkant van de cactus
  2. De onderkant van de cactus

Print het patroon. Omdat het patroon A3 formaat heeft, komen er 4 A4-tjes uit je printer. Plak de geprinte vellen aan elkaar en knip de cactus uit. Je hebt nu de halve cactus.

Je kunt ervoor kiezen om de hele cactus te gebruiken op de dubbele stof. Print dan nogmaals het patroon uit of trek de helften van de cactus over op patroontekenpapier tot één geheel. We gaan voor de verdere beschrijving van deze situatie uit. (Kies je voor de halve cactus, speld het patroon 2 keer op elke lap stof afzonderlijk).

Stap 2

Leg de stoffen met de goede kanten op elkaar. Leg de hele cactus op de stof. Speld het patroon vast op de stof. Naai het volgens de lijn dicht. Dus precies dezelfde maat als het patroon. Laat wel een opening voor het vullen van het kussen.

Stap 3

Op de plekken (bij de rondingen) waar de streepjes staan in het patroon, maak je in de stof kleine knipjes. Hierdoor komt de vorm straks beter tot zijn recht. Draai de cactus binnenste buiten en vul hem zo goed mogelijk op. 

Stap 4

Speld de onderkant (vulopening) van het kussen dicht en naai hem dicht. 

Stap 5

Verdeel de neon pompoms op verschillende plekken over het kussen en naai deze met de hand vast met naald en draad. Heb je zelf versieringen die je wilt gebruiken? Hoe meer eigen ideeën je erop loslaat, hoe persoonlijker het cactus kussen wordt!  

In 5 stappen maak je de schattige cactus sleutelhanger

Stap 1

Download het patroon. Je vindt hem in twee delen:

  1. De bovenkant van de cactus
  2. De onderkant van de cactus

Print het patroon. Omdat het patroon A3 formaat heeft, komen er 4 A4-tjes uit je printer. Plak de geprinte vellen aan elkaar en knip de cactus uit. Je hebt nu de halve cactus. Verklein het patroon tot de gewenste maat. Knip het patroon uit. Maak er een hele cactus van door de helften over te trekken op een nieuw vel papier. Uiteraard één helft in spiegelbeeld leggen. Knip dit patroon uit. 

Stap 2

Leg de stoffen met de goede kanten op elkaar. Leg de cactus op de stof. Speld het patroon vast op de stof. Aan de bovenkant leg je het (biais)bandje met de ring tussen de twee lapjes stof.Let op dat het band met de ring naar beneden ligt. Het is handig om deze met een paar steekjes vast te zetten, zodat het bandje niet gaat verschuiven tijdens het dichtnaaien. Naai het volgens de lijn dicht. Dus precies dezelfde maat als het patroon. Laat wel een opening voor het vullen van het kussen.

Stap 3

Op de plekken (bij de rondingen) waar de streepjes staan in het patroon, maak je in de stof kleine knipjes. Hierdoor komt de vorm straks beter tot zijn recht. Draai de cactus binnenste buiten en vul hem zo goed mogelijk op. 

Stap 4

Speld de onderkant (vulopening) van de sleutelhanger dicht en naai hem dicht. 

Stap 5

Verdeel de neon pompoms op verschillende plekken over de sleutelhanger en naai deze met de hand vast met naald en draad. Klaar is je cactus sleutelhanger! 

Deel jouw resultaat met Bonita-Loka!

We zijn reuze benieuwd naar jouw resultaat. Laat ons weten of het je gelukt is.
Liever nog, stuur je foto naar info@bonita-loka.nl.

Heb je nog vragen over onze materialen of wil je eens kijken welke leuke online stoffen wij voor je hebben? Bekijk het aanbod in de webshop. Of kom gezellig langs in het atelier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven