Ibiza style: ‘Peace around the world’ in bloemen

Houd je ook zo van de Ibiza style? Draag je graag Ibiza mode en kleurrijke armbandjes? Versier je de tuin met kleurige kussens en lampionnen? Dan hebben we een prachtige bloemendecoratie voor je die op jouw terras of Ibiza-feest zeker een plaatsje verdient. En het leuke is, je maakt hem helemaal zelf. We laten je in drie simpele stappen zien hoe je dat doet.

De zomer en het Spaanse eiland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bijna iedereen heeft wel een beeld van het eiland. Feestgangers halen hun hart op in de clubs. Mensen die liever rust zoeken, genieten in de idyllische baaitjes van zon, zee en strand.

Toch hoef je niet in het vliegtuig te stappen om in de Ibiza sferen te komen. Met kleurige kussens in je stoelen, een prachtig kleed over je tuintafel en kaarsen of lantaarns kom je al heel ver. Aan de muur hang je deze decoratieve bloemversiering in de vorm van het peace-teken. Een beetje nostalgie naar de hippietijd en de flower power!

 

Peace man!

Wist je dat het peace teken zoals we dat in het voorbeeld gebruiken pas in de jaren '50 is ontstaan? Het is ontworpen door de Brit Gerald Holtom en werd als logo gebruikt voor het Britse 'Campaign for Nuclear Disarmament' (Nederlands: campagne voor nucleaire ontmanteling). Later namen Amerikaanse demonstranten tegen de oorlog het symbool over en vervolgens werd het over de hele wereld bekend. 

Naast het symbool uit ons voorbeeld kennen we nog meer tekens die staan voor vrede en vrijheid. Denk maar aan de duif en de olijftak. Deze symbolen komen voort uit het Christendom. Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze populair geworden bij het volk door Pablo Picasso die het schilderde voor de eerste Internationale Vredesconferentie in Parijs is 1948. Andere symbolen die we gebruiken voor 'peace' zijn het 'V-teken' met de handen en de witte of juist regenboogvlaggen.

Natuurlijk kun je ook een ander symbool gebruiken. Letters of cijfers geven de versiering een heel persoonlijk tintje. Zoek in Google of in Pixabay naar afbeeldingen van jouw favoriete letter of cijfer. Je kunt in jouw zoekopdracht het woord 'silhouette' toevoegen zodat je uit diverse basic uitvoeringen kunt kiezen. 

Wat heb je nodig

  • Een stuk karton (gewoon van een doos gescheurd)
  • Je patroon van het peace teken of ander
  • Een potlood
  • Een schaar en een (aardappelschil)mesje
  • Diverse kunstbloemen en -blaadjes naar keuze
  • Lijmpistool met lijm 

Aan de slag!

Peace teken DIY

 

Stap 1 | Patroon

Download het patroon van het peace teken. Print het patroon en vergroot het tot de gewenste afmeting. (ik heb de mijne van internet gehaald. Neem het teken over op een stuk karton met potlood.

Stap 2 | Uitknippen

Knip het peace teken uit of snij de delen die je niet wilt hebben weg.

Stap 3 | Bloemen plakken

Plak de bloemen en blaadjes vast op het karton. Vul het goed op zodat je geen karton meer ziet. Je kunt een mooie draad of lint aan de bovenkant vastmaken waarmee je het geheel kan ophangen.

Bloemen haken

Heb je geen kunstbloemen in huis of kun je er moeilijk aankomen, dan kun je ze natuurlijk altijd haken! Het voordeel hiervan is dat je ze kunt haken in de kleur die bij je interieur past! Een tof boekje bomvol bloemige inspiratie is heet, hoe toepasselijk: 'Bloemen Haken.'

Ons bloemige peace teken hangt in ons atelier. Kom een keertje langs met jouw exemplaar. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Heb je nog vragen over deze instructie? Of wil je iets meer informatie over een van onze producten of workshops? Neem dan vrijblijvend contact op met info@bonita-loka.nl. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven