Handwerken en goede voornemens?

Hoe je handwerken kunt inzetten om je goede voornemens te bereiken.

Deze column verscheen in het blad Aan de Haak 53

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee komen de welbekende goede voornemens. Maar hoe zorg je ervoor dat deze voornemens niet nu al weer vervagen? Handwerken kan de sleutel zijn om je doelen te bereiken en het nieuwe jaar succesvol te maken.

  • Focus en Concentratie: Handwerken vergt aandacht en concentratie. Door je te richten op je handwerk, train je jezelf om gefocust te blijven op je doelen.
  • Stressvermindering: Het bezig zijn met handwerk werkt ontspannend. Hierdoor kan het helpen stress te verminderen, waardoor je beter in staat bent om met uitdagingen om te gaan en je voornemens vol te houden.
  • Doorzettingsvermogen: Handwerken leert je geduldig te zijn en door te zetten, vooral bij ingewikkelde patronen of projecten. Deze eigenschappen zijn ook van toepassing op het volhouden van je goede voornemens.
  • Creatieve Visualisatie: Door tijdens het handwerken te visualiseren hoe je je doelen bereikt, versterk je je motivatie en vastberadenheid.
  • Mindful Zelfreflectie: Handwerken biedt ruimte voor zelfreflectie. Gebruik deze momenten om na te denken over je voornemens, de voortgang en eventuele aanpassingen die nodig zijn
  • Handwerkjournal Bijhouden: Een dagboek bijhouden van handwerkprojecten helpt om bewust te worden van de emotionele impact van handwerken op je gemoedstoestand.
  • Nieuwe Vaardigheden: Probeer dit jaar nieuwe handwerktechnieken uit. Van haken tot borduren, het vergroten van je creatieve repertoire kan inspirerend zijn.
  • Handwerk als Meditatie: Gebruik handwerken als een meditatieve oefening. Focus op de handelingen en materialen, en wordt bewust van je ademhaling.
  • Realistische Handwerkdoelen: Stel haalbare doelen voor handwerkprojecten. Het voltooien van projecten geeft een gevoel van voldoening.

Door handwerken in te zetten als een hulpmiddel voor het bereiken van je goede voornemens, vergroot je de kans op succes. Met een combinatie van focus, ontspanning, doorzettingsvermogen en zelfreflectie, biedt handwerkfullness een waardevolle ondersteuning bij het verwezenlijken van jouw doelen voor het nieuwe jaar.

Ik wens je een heleboel Bewuste Geluksmomentjes in 2024!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven