Zomerse picknick: haaktips

Een zomerse picknick in je tuin, op het strand of in het bos. Er zijn zo veel fijne plekken om een picknick-feestje te organiseren met familie en vrienden. Een picknicktafel is erg handig, maar niet noodzakelijk. Met fijne kleden en kussens op de grond kan iedereen het zich gemakkelijk maken.

Bij Bonita-Loka eten we met mooi weer onze lunch buiten. Ook houden we onze haak-aan op donderdagavond en andere workshops met mooi weer op ons ruime terras. Uiteraard komt er dan koffie, thee en wat lekkers op tafel. We kleden onze tafel mooi aan en leggen kussens in de stoelen. Onze cursisten reageren altijd zo leuk. Vaak genoeg zeggen ze dat het wel lijkt op een gezellige picknick. Dat inspireerde ons om onze beste tips op een rijtje te zetten zodat jij ook een leuke picknick kunt organiseren.

Wat heb je nodig?

- de perfecte picknickplaats
- tafel, stoeltjes of krukjes en een picknickkleed
- tafelkleed of tafelzeil
- afvalzak
- afdekzeil
- kleurige servetten
- plastic bestek, servies en glazen (liefst herbruikbaar)
- kurkentrekker en/of flessenopener
- veel water (om te drinken en om snel iets af te spoelen)
- lekkere drankjes en leuke hapjes
- bewaardozen
- speelgoed voor kinderen (ballen, badminton set, waterballonnen, Twister, etc.)
- koelbox en koelelementen
- zonnebrand
- fototoestel
- mobiele telefoon en je favoriete afspeellijst (of juist niet ;-))
- zomerkriebels

Bonita-Loka tips en picknick ideeën

  • Een zacht kleed of deken is fijn om op te zitten, maar ook lekker om je in te wikkelen als het 's avonds afkoelt. De 100-kleuren deken (ja, echt er zitten 100 kleuren in) is uniek en fleurt je picknick plekje helemaal op. Een fleece deken is lekker zacht en kun je ook oprollen als kussen. Je kunt eigenlijk niet genoeg dekentjes meenemen….
  • Versier de bomen, je zonnescherm of parasol met gehaakte vlaggetjes en lampionnetjes. Dit zijn unieke duurzame slingers die je na de picknick gewoon in de kast legt en tijdens de eerstvolgende verjaardag het weer kunt gebruiken! 

 

  • Leg de avond ervoor een fles water in de vriezer. Bewaar hem tijdens de picknick in de koelbox. Dat scheelt weer een koelelement en je hebt gegarandeerd de hele dag koud water bij de hand.
  • Het eten en drinken dat je meeneemt, hangt natuurlijk af van je gezelschap. Met kinderen neem je weer andere hapjes mee dan wanneer je alleen met volwassenen bent. Google gewoon op ‘picknick recepten’ en je vindt onwijs veel websites die je allerlei lekkers voorschotelen. Ons advies: ‘Keep it simple!’. De entourage doet al zo veel dat het drankje en de wraps echt wel in de smaak zullen vallen.
  • Neem je hapjes mee in een koelbox met voldoende koelelementen en de overige spulletjes in een picknickmand. De manden zelf zijn al superhandig, maar helemaal zomers zijn de Ibiza manden bijvoorbeeld 'Pink' of 'Coral'?

  • Zorg dat insecten niet bij het eten kunnen en doe een insectennetje over de schalen. Die kun je los kopen, maar dan heb je een gewoon netje. Om jouw picknick nog meer op te fleuren geven we je het patroon cadeau van een uniek zelfgemaakt insectennetje. Hier kun je het patroon downloaden

Gratis patroon anti-vliegennetje voor nieuwe Bonita-Loka VIPS

We geven deze zomer al onze nieuwe Bonita-Loka VIPS het patroon voor het insectennetje cadeau. Denk je dat je moeder, zus, buurvrouw of vriendin ook zo'n insectennetje zou willen maken? Vraag of ze zich aanmeldt als Bonita-Loka VIP (via onze website) en ze ontvangt het patroon in haar mailbox.

Heb je in het bos gepicknickt? Controleer elkaar bij thuiskomst even op teken. Het zou toch zonde zijn als zo’n leuke dag eindigt in een drama. Vergeet tijdens de picknick niet om foto’s te maken. Een prachtige herinnering om nog eens terug te kijken. Deel je foto en jouw tips met ons. Laat ons weten hoe jouw perfecte picknick eruit ziet. We worden blij van nieuwe ideeën!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven